Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

A kutatást és a tesztelést szolgáló épületekkel bővült a zalai tesztpálya

A kutatást és a tesztelést szolgáló épületekkel bővült a zalai tesztpálya

Zalaegerszegen október 21-én átadták a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ új épületegységeit. A projektben egy a kutatásoknak és teszteléseknek teret adó inkubációs épület, valamint a hallgatókat, kutatókat fogadó szállásépület jött létre. A központ célja, hogy a betelepülő vállalkozások, egyetemi kutatóhelyek, a tesztpályához kapcsolódó egyéb szereplők együttműködéséhez teremtsen magas színvonalú feltételeket.

A 680 négyzetméteres inkubációs épület oktatási célú laboratóriumot és közösségi helyiséget, valamint irodákat is magába foglal. A 850 négyzetméteres, kétszintes szállásépület 28 oktató, kutató, hallgató számára tud elhelyezést biztosítani. Emellett 44 parkolóhely és a kapcsolódó infrastruktúra is megépült a projektben.


Több éve zajló fejlesztések során épült ki a kutatási központ

Az eseményen a technológiai és ipari miniszter is részt vett. Palkovics László hangsúlyozta, Zalaegerszegen az ipar, az akadémiai és az oktatási szféra, valamint az állam és a helyi vezetés összefogásával jött létre egy olyan kutatási, fejlesztési és ipari centrum, amelyre négy évvel ezelőtt még sokan azt mondták, hogy nem lesz ebből semmi. "Ma már számos mérnök, kutatóintézet világszínvonalú környezetben végzi itt a munkáját, és tervezik a következő lépéseket" - jelezte.   

Háry András, a ZalaZONE Ipari Park vezérigazgatója a kutatási központ átadásáról azt mondta: nem egyetlen beruházást, hanem egy egész rendszert adnak át, amelyben az épületeken kívül benne vannak az eszközök, a tudás és a képességek.

Emlékeztetett a kutatási központ ZÁÉV Zrt. által kivitelezett főépületére, amelynek 2019-es átadása lehetővé tette a kutatási, fejlesztési, innovációs és ipari-szolgáltatási portfólió megteremtését. Azóta elkészült a járműipari tesztpálya, illetve a ZÁÉV Zrt. és a KÉSZ Zrt. generálkivitelezésével felépült a Rheinmetall harcjárműgyára, amelyek más vállalkozási, oktatási és szolgáltatási szereplők működését tették lehetővé a kutatóközpont környezetében felhúzott újabb épületekkel együtt.