Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

A legmodernebb pályákkal épült meg Budapest új sportkomplexuma

A legmodernebb pályákkal épült meg Budapest új sportkomplexuma

Legutóbb 2023 márciusában számoltunk be a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kivitelezéséről. A főváros XII. kerületében lévő Csörsz utcában az egyetemhez tartozó sportpályák és a multicsarnok építése a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósult meg a TSPC Kft. tervei alapján.

A közel negyvenezer négyzetméteren megépült Dr. Koltai Jenő Sportközpontban egy 8 ezer négyzetméteres rekortán borítású atlétikapálya épült IAAF 2 nemzetközi minősítéssel, amely magában foglal egy élőfüves labdarúgópályát is. Továbbá elkészült egy műfüves labdarúgópálya és két akril keményborítású teniszpálya is a debreceni székhelyű Globál Sport Kft. kivitelezésében.

A beruházás különlegessége, hogy a helyszín az atlétikai világbajnokság edzőpályájaként is funkcionál majd. A sportpályák mindemellett természetesen elsősorban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatási tevékenységét hivatottak kiszolgálni, illetve nyitva állnak majd a sportolni vágyó kerületi és fővárosi lakosok előtt is.

A US Open pályaborításának megfelelő burkolatot kapott a pálya

A Globál Sport Kft., a ZÁÉV Zrt., a Verbis Kft. és a német pályakarbantartógép-gyártó SMG GmbH közös pályakarbantartó nappal egybekötött gépshow-t szervezett a helyszínen, melyek lapunk is részt vett. Az eseményen az érdeklődők információkat kaptak az élőfüves labdarúgópálya karbantartásának rejtelmeiről, amelyet Pető Vilmos, a Verbis Kft. értékesítési vezetője ismertetett.

Az élőfüves sportpályák agrotechnikai igényeiről Prof. Dr. Szemán László egyetemi magántanár tartott előadást. Szemán László prezentációjában nagy hangsúlyt fektetett az élőfű élettartatamára, amely összefüggésben van az egyes karbantartási technikákkal.

Az SMG GmbH német pályakarbantartógép-gyártó kelet-európai területi képviselője Jochen Saumweber ismertette a műfüves labdarúgópálya karbantartására alkalmas technológiákat, eszközöket. Zárásként pedig az akril „keményborítású” teniszpályák karbantartási igényeiről hallhattak előadást a meghívottak Kuhárszky Andreas a Rebounds Sports Kft. ügyvezető igazgatójától. Kuhárszky Andreas kiemelte, hogy

a Csörsz utcai sportközpontban két Laykold Masters 5 típusú teniszpálya épült, amely egyébként a US Open hivatalos pályaborítása is. Az ügyvezető kiemelte, hogy az akril „keményborítású” teniszpályák nagy karbantartása évente egyszer mindenképpen szükséges, hogy a versenyzők hibátlan állapotú pályán játszhassanak.

Az innovatív technológiával korábban hetekig tartó munka váltható ki

A legnagyobb érdeklődés az atlétikapálya-karbantartógépet övezte, amely az SMG GmbH cég új innovációja, és Nyugat-Európában már bevált gyakorlat, hogy ilyen eszközöket alkalmaznak a pályák takarítására. Molnár András gép teljesítőképességével kapcsolatban kiemelte:

„egy atlétikapálya 2-3 nap alatt 1 fő munkavégzésével: a hagyományos atlétikapálya tisztítást − miszerint 8-10 ember magasnyomású eszközzel napokig vagy hetekig mossa − el lehet felejteni. Ezzel a géppel más minőségű szintet lehet elérni, ha kevesebb a kosz, kevesebb a kopás, akkor hosszabb a pálya élettartama.”

Az érdeklődők megtekinthették, és ki is próbálhatták a Verbis Kft. élőfüves, illetve az SMG műfüves labdarúgópálya karbantartó-gépeit, illetve betekinthettek a teniszpálya takarítás világába is.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem pályakarbantartói és szakemberei örömmel vettek részt a rendezvényen, hiszen egy ilyen, újonnan épült sportközpont üzemeltetése kiemelt feladatot jelent az Egyetem számára.

Dr. Varga Dániel, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem campus főigazgatója kiemelte, hogy ezzel a beruházással egy álom valósult meg.

A sportlétesítménynek köszönhetően a hallgatóknak nem kell elhagyniuk az Egyetem területét, ha atlétikai versenyszámokat, teremben űzhető sportágakat, labdarúgást vagy teniszt szeretnének gyakorolni.

„Hiánypótló beruházás végére jutottunk el. Ezek a sportfelületek olyan feltételeket biztosítanak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem jelenlegi, valamint leendő hallgatói, oktatói számára, amely kiemelt jelentőséggel bír a felsőoktatási ágazat, a testnevelés és sport műveltségi területén. Úgy hiszem, hogy mindez akár a jelentkezési számokra is hatással lehet a későbbiek folyamán, mert egy ilyen modern és komplex létesítményben tanulni egyedülálló dolog” – mondta el.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, mint üzemeltető, régóta készült arra, hogy a gyakorlatban, profi gépekkel végezze a megépült sportpályák karban- és tisztántartását. Dr. Varga Dániel a következőképpen foglalta össze ennek fontosságát: „Természetesen meg kell tanulnunk ezen új eszközök és pályakarbantartó-gépek kezelését is, hiszen ezek biztosítják a szakszerű üzemeltetés hátterét. Egyúttal a tudásanyag is bővült, melyet úgyszintén szükséges aktualizálnunk és folyamatosan megújítanunk, hogy lépést tudjunk tartani e speciális terület fejlődésével. Mi erre készen állunk, nyitottak vagyunk, egyúttal törekszünk arra, hogy az előírásoknak megfelelően tartsuk karban és tisztán ezeket a sportpályákat, ezáltal azt szeretnénk elérni, hogy a sportfelületek hosszú-hosszú évtizedek múlva is ugyanilyen minőségben álljanak a hallgatók és oktatók rendelkezésére.”

Európában egyedülálló módon egyidőben három pályafektetőgép dolgozott

A Globál Sport Kft. Magyarországon elsőként kezdett el foglalkozni sportpályák kivitelezésével, és immár 30 éve végzi ezen tevékenységét számtalan hazai és nemzetközi referenciával a háta mögött. A vállalat 1997-ben a margitszigeti atlétikapálya kivitelezésével kezdte meg „menetelését” a sportpályák területén.

Molnár András a Globál Sport Kft. tulajdonos-ügyvezetője, így foglalta össze ezt az időszakot: „Azt kell mondanom, hogy életem egyik legnehezebb kivitelezésén vagyunk túl. Egyszerre négy pálya készült el, igen rövid idő alatt. A világbajnokságot nem lehet elhalasztani, a pályára pedig szükség van. Minden elismerésem a kollégáimnak, van olyan részlege a cégnek, aki egy hónapig nem ment haza, és napi 15-16 órát dolgozott azért, hogy ez a létesítmény elkészüljön. Most már megnyugodhatunk, elkészült, büszkék is vagyunk rá, és ha miden igaz a világbajnokság egyik edzőpályája lesz.”

A kivitelezés során létrejött egy úgynevezett európai szintű egyedülálló együttállás az akkor még készülőben lévő atlétikapályán, amikor is egyszerre három pályafektetőgép végezte munkát. „A fővállalkozóval egyetértésben, bevontunk még olyan társcégeket, akikkel a munka hatékonyságát növelni tudtuk. Így jött létre az együttállás, és volt egy pillanat, amikor az atlétikapályát több mint ötven fő építette a hozzátartozó technológiával együtt, és ilyen nem sokszor történik meg” − fogalmazott Molnár András.