Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Alapkőletétel: megkezdődött Magyarország egyik legszebb kastélyának újabb fejlesztése

Alapkőletétel: megkezdődött Magyarország egyik legszebb kastélyának újabb fejlesztése

Korábban már beszámoltunk arról, hogy több ütemben újul meg a fertődi Esterházy-kastély. A mostani fejlesztés a nyugati szárnyat érinti. Az épületegyüttes háromszintes szárnyának nettó 2,6 milliárd forint értékű műemléki helyreállítását a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. (FÉSZ) konzorciuma végzi el.

A projekt ünnepélyes indulását az építőiparban megszokott alapkőletétellel jelezték, melyre szerda délelőtt került sor.

A kivitelezők a munkák során egyebek mellett:

  • 3380 négyzetméter díszvakolatot készítenek;
  • kialakítanak egy 540 négyzetméteres kiállítóteret;
  • 250 kőelemet gyártanak;
  • 649 négyzetméter intarziás parkettát fektetnek;
  • 193,5 négyzetméter felületen utólagos injektálásos technológiájú vízszigetelést építenek ki;
  • 690 négyzetméter felületen talajnedvesség elleni szigetelést alakítanak ki;
  • továbbá elvégzik a szükséges elektromos és gépészeti munkálatokat.

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, a fertődi kastély nem csupán turisztikai látványosság, hanem nemzeti örökségünk ékkövét, kulturális életünk zászlóshajóját, a nemzetközi zenei élet egyik bázisát is jelenti. Egyedülálló épületegyüttes, amelyet a magyar Versailles-nak is neveznek, pompájában, jelentőségében felér a francia kastélyhoz vagy akár a Schönbrunni kastélyhoz. 

György István emlékeztetett, hogy a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogramban mintegy 60 milliárd forint keretösszegből 18 kastély és 12 vár megújítása zajlik.
A tavaly elkészült beruházások látogatói száma 35 százalékkal nőtt 2020-hoz képest - fűzte hozzá. Hangsúlyozta azt is, hogy a fejlesztések révén nemcsak megújított környezetet találnak a látogatók, hanem komplex turisztikai programokat is, mert a cél mindenhol az, hogy a beruházásokkal érintett területek ne csak kulturális, hanem gazdasági vonzáskörzetté is váljanak.

Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy a kastélyegyüttes Esterházy "Fényes" Miklós idején élte első fénykorát, a másodikat Cziráky Margit grófnőnek és Esterházy IV. Miklósnak köszönheti, akik a 19. és 20. század fordulóján folytatták az építkezést.

A műegyüttes harmadik fénykora pedig most valósul meg a kormány támogató döntései révén - mondta.
Emlékeztetett, hogy tavaly február 5-én indult el a kastély középrészének 4,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztése.
Május végén megnyitották a felújított rózsaházat, július 18-án pedig átadták a kastély nyugati szárnyának felújított földszinti részét, amelyben három kiállítás kapott helyet - sorolta.
Az ügyvezető hangsúlyozta azt is, hogy felelősségük, kötelességük és küldetésük is egyben, hogy a "közös örökséget" a lehető legteljesebb módon ismertté tegyék.