Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Az Év Építőipari Személyisége: a ZÁÉV elnöke és igazgatósági tagja, Peresztegi Imre

Az Év Építőipari Személyisége: a ZÁÉV elnöke és igazgatósági tagja, Peresztegi Imre

Csütörtökön tartották meg a Portfólió Építőipar 2021 konferenciáját, melyről lapunk is beszámolt. Most külön hírben emeljük ki: az esemény befejeztével átadták a gazdasági lap és a Market Építő Zrt. által közösen alapított díjat: Peresztegi Imre lett az Év Építőipari Személyisége.

A ZÁÉV Építőipari Zrt. elnöke, korábbi vezérigazgatója, az igazgatóság tagja elmondta:

Hiszek abban, hogy csapatmunkával sokkal nagyobb sikereket lehet elérni, hiszek abban, hogy ezt a szakmát tisztességesen is lehet végezni, ezekhez viszont elkerülhetetlen a szakmai képzés és oktatás.

Az elismerést egy hattagú zsűri ítélte meg, melynek tagjai

  • Bán Zoltán, Portfolio vezérigazgató
  • Ditróy Gergely, Portfolio ingatlandivízió-vezető
  • Koji László, ÉVOSZ elnök
  • Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. alapítója (2019-es "Év Építőipari Személyisége" díj nyertese)
  • Scheer Sándor, Market Építő Zrt. vezérigazgató
  • és dr. habil. Stocker György docens, tanszékvezető Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar, Építőanyagok és Magasépítés Tanszék

voltak.

 

Mindig megalkuvás nélkül megtartotta a szavát, a szakmaiság példája

A díjátadón Scheer Sándor azt hangsúlyozta, hogy  a díjta azért alapították, hogy elismerjék az adott év, illetve az idei év esetében főként a tavalyi év munkáját. A járványhelyzet ellenére az építőipar folyamatosan dolgozott, végig talpon volt – tette hozzá.

 

Ditróy Gergely, Peresztegi Imre, Kreinbacher József, Scheer Sándor (b-j)

A zsűri választását részletesen Kreinbacher József indokolta meg. Kifejtette, hogy Peresztegi Imre mindvégig partnerileg állt a munkatársaihoz, a megrendelőihez.

Három tényezőt külön kiemelt ki: a díjazott mindig megalkuvás nélkül betartotta az ígéretét, az adott szót, nagyon hű volt a szakmaisághoz, és a határidőkhöz egyaránt.

„A magyar iparnak semmi másra sincs szüksége, mint kiváló szakemberekre, akikre majd a jövő generációja is felnézhet. Elon Musk mondta, hogy egy jó mérnök legalább 3 közepes mérnökkel ér fel. Felmerül a kérdés, hogy egy kiváló szakmai tekintély, aki évtizedeken keresztül problémák százainál mutatta be szaktudását, vajon hány mérnökkel ér fel.”

A konferencia honlapján közétett szakmai laudáció leírja: Peresztegi Imre jelenleg több mint 44 éve dolgozik az építőiparban és azon belül a ZÁÉV Építőipari Zrt-nél. Kezdetben gyakorló munkahelyi technikusként, majd 1977-től műszaki előkészítőként dolgozott. Négy évvel később főépítésvezető-helyettes, majd 1984-től már főépítésvezető volt a beosztása. A kivitelezés irányítási feladatkörben eltelt 5 évet követően 1988-tól termelési főmérnökké nevezték ki, majd 1991-től vállalkozási főmérnökként folytatta pályáját. Két év után vállalkozási igazgatói szerepkörbe lépett, amit a 2010. július 1-i vezérigazgatói kinevezése időpontjáig töltött be. 1998-tól 2015-ig a ZÁÉV Zrt. Igazgatóság tagja, majd 2015-től annak elnöke. Később elnök-vezérigazgató, 2020. májusától 2021. márciusáig pedig az igazgatótanács elnöki tisztségét töltötte be, de ezt követően, jelenleg is annak tagja maradt.

Munkássága során számos egészségügyi-, oktatási-, turisztikai-, ipari-, sport- és kereskedelmi létesítmény megvalósításában vett részt. Az évek során más építőipari cégekkel (többek között: Market, Magyar Építő, WEST HUNGÁRIA BAU, SWIETELSKY Magyarország, KÉSZ Építő, Fertődi Építő és Szolgáltató, Laterex Építő, Föld-Trans, Szabadics, stb.) kialakult összefogásban is jelentős szerepet vállalt. Pályafutása építményekben mérhető csúcsát a 2019. novemberében átadott Puskás Ferenc Stadion koronázta meg, amely volumenét, műszaki megoldásait tekintve is ritkán adatik meg egy építőipari cégnek, a céget irányító vezetőnek.