Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Az új sportközpontjához kapcsolódva egy új mentőállomást is nyert Buda

Az új sportközpontjához kapcsolódva egy új mentőállomást is nyert Buda

 Az ország egyik legnagyobb és talán legszebb mentőállomása lett az Országos Mentőszolgálat Budai Mentőállomása, a felújítást összehangolták a Testnevelési Egyetem bővítésével. A XII. kerületi Alkotás úti beruházás 2,5 milliárd forint kormányzati forrásból valósult meg.

A korábban a Csörsz utcában üzemelő mentőállomást 2022 novemberében költöztették a Testnevelési Egyetem kampuszára, mert az egyetemi fejlesztés újabb fázisába lépett és az építkezés érintette a mentősök munkaállomásának környezetét is. Ahogy a Testnevelési Egyetem multicsarnoka, úgy a mentőállomás épülete is a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében készült. A terveket a TSPC készítette. 

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A Koltai Jenő Sportközpont építése során a budai mentőállomás kiemelkedő színvonalú lett a gépészettől a pihenőhelyek kialakításán át a garázsig, az épületet a legmodernebb technikával szerelték fel. A fejlesztés keretein belül a korábbi 1300 m2-es létesítmény 1800 m2-esre növekedett, melyben megújult a 11+1 mentőautót befogadó garázs, továbbá az öltözők, irodák, közösségi terek, pihenők és a behajtó is. Az épületben nyolc mentőegység teljesít szolgálatot.

 

 

 

A mentőállomást az atlétikai pálya alá integrálták

A projekt keretein belül jelentősen megnövekedett Budai Mentőállomás BAH csomóponti egysége korszerű hőszivattyús gépészettel, és a Testnevelési Egyetem atlétika pályája alá integrált szerkezeti kialakítással újult meg.

A mentőállomás garázsa és kiszolgáló területei a futópálya alatt fekszenek, a tartózkodó helyiségek pedig új utcai homlokzati megnyitást kaptak - olvasható a TPSC mérnökiroda oldalán. 

A garázs alapterülete megmaradt, illetve mentőautó-mosóval egészült ki, a garázsbehajtó megújult ás átépítésre került. A gépészet, a raktár és az öltözők a középső zónában kaptak helyett. A korábbi női és férfi öltözők kibővítésre kerültek, 140 db új, fekete-fehér öltöző biztosítja a három műszakban dolgozó, több mint 45 mentős kényelmes átöltözését. Az irodák, közösségi terek és pihenők létesítésének alapfeltétele a természetes fény, így a tervezők ezeket az utcára néző zónában helyezték el. A homlokzaton az ablakkiosztást egy strukturált vakolatsáv fogja össze, valamint a létesítmény ezen részének különleges megjelenést kölcsönöz a Testnevelési Egyetem köré épített úgynevezett kolonnád is.

 

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az átadón azt mondta: ez nemcsak egy mentőállomás, itt minden adott, hogy a mentők két riasztás között feltöltődjenek, ami rövid időt jelent, hiszen a főváros egyik legforgalmasabb mentőállomása a budai - fogalmazott. Hozzátette: az elmúlt húsz évben több mint félmillió emberen segítettek a budai állomás munkatársai.

 

 

Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb mentőállomása jött létre, s külön öröm, hogy gyorsan, összehangoltan zajlott az átépítés és kreatív megoldások születtek – erről beszélt az átadón Bidló Judit, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a felújítással minden olyan igény megvalósult, amellyel a mentési munka a legmagasabb színvonalon végezhető.