Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Elérte legmagasabb pontját Európa legmodernebb lőszergyára Várpalotán

Elérte legmagasabb pontját Európa legmodernebb lőszergyára Várpalotán

A terveknek megfelelően haladnak a Várpalota közelében épülő lőszergyár, avagy más néven a várpalotai Védelmi Ipari Park kialakításának munkálatai. Ennek alkalmából tartottak szeptember 22-én bokrétaünnepséget, mint ahogy a honvedelem.hu is beszámol róla. A hatalmas gyárépítés a ZÁÉV Zrt. és a KÉSZ Csoport konzorciumának generálkivitelezésében valósul meg, a konzorciumvezető a ZÁÉV Zrt. A projektben a KÉSZ Csoport stratégiai partnere, a bim.GROUP is részt vesz.

 

Fotók: Kormány Gábor és Snoj Péter/honvedelem.hu, Máthé Zoltán/MTI

 

Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hangsúlyozta:

a várpalotai lőszergyár komplexumának nemcsak Magyarország, hanem egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz, az önálló védelmi ipar fejlesztése az európai stratégiai autonómia egyik pillére.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter

 

400 hektáron épül Várpalota iparának új központja

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy Magyarország nagyot álmodott 2016-ban, amikor felismerte azokat a kihívásokat, amelyek hazánk előtt állnak, mind katonai értelemben, mind biztonsági értelemben, és lépett.

„Magyarország mert lépni és megteremtette hozzá a szükséges feltételeket, most pedig itt állhatunk ennek a 400 hektáros területnek a közepén, ahol a legmodernebb lőszergyár komplexum épül, azt merem mondani, hogy egész Európában.”

A várpalotai projekt célja az is, hogy gazdasági szempontból is fejlessze a térséget: 1000-1200 új munkahely is létesül általa. 

 

 

Az Uniónak is fontos a beruházás

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacokért felelős tagja a bokrétaünnepségen azt mondta, hogy

a beruházás nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió védelmi képességeinek fejlesztése szempontjából fontos.

Kiemelte, hogy jelenleg a tagállamok lőszerkészletei eléggé leapadtak, és szeretnék azokat feltölteni, tehát nagy igény lesz az itt gyártott lőszerekre.

 

Thierry Breton, belső piacokért felelős uniós biztos

Thierry Breton hatalmas előrelépésnek nevezte, hogy Magyarország öt évvel ezelőtt még a hazai össztermék (GDP) 1 százalékát költötte védelemre, ma pedig ez az arány már meghaladja a 2 százalékot.

Az esemény végén az ünnepség fénypontjaként magasba emelték és a komplexum tetején elhelyezték az építkezés egy fontos fejezetének lezárását jelentő bokrétát.