Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Elkészült az atlétikai vb versenypályája, jól halad a Nemzeti Atlétikai Központ műszaki átadás-átvétele

Elkészült az atlétikai vb versenypályája, jól halad a Nemzeti Atlétikai Központ műszaki átadás-átvétele

Legutóbb március végén számoltunk be főváros egyik leglátványosabb projektjéről, a Nemzeti Atlétikai Központról, annak kapcsán, hogy elért legjelentősebb mérföldkövéhez a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó komplexum: 2023. március 1-jén a generálkivitelező ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium szakemberei megkezdték a projekt műszaki átadás-átvételének folyamatát.

 

 

Most annak alkalmából írunk a beruházásról, hogy elkészült világbajnokság versenypályája is, amelyet április 26-án mutattak be a sajtó képviselőinek.

 

Európa egyik legszebb futóköre és egy több mint 10 hektáros sportpark várja majd az érdeklődőket a vb után

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb-ért felelős kormánybiztos kiemelte:

a helyszínen közel 400 ezren, a tévéközvetítéseken keresztül pedig nagyságrendileg egymilliárdan követik majd a budapesti atlétikai világbajnokság történéseit.

Kitért arra is, hogy a létesítmény 35 ezres lelátójának egy részét Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye után visszabontják, és ezt követően az ideiglenes nézőtér helyén Európa egyik legszebb futóköre szolgálja majd a sportot szerető embereket, a központban pedig a hivatásos sportolók végzik az edzéseiket. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a vb-t követően a stadion mellett az egészségesebb életmód kiszolgálása érdekében egy 10,5 hektáros sportparkot alakítanak ki.

 

MTI/Kovács Tamás

Gyulai Márton, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese és Árvai Péter, a kivitelező konzorcium projektvezetője (a ZÁÉV Zrt. munkatársa) a bejáráson elmondta, a Mondo borítású, világszínvonalú, kilencsávos pálya rendkívül gyors és Magyarországon egyedülálló.

A Nemzeti Atlétikai Központban kialakított pályafelület aszimmetrikus, ennek köszönhetően a nézők mind a futó-, mind az ugró számoknál közelebbről követhetik majd a versenyeket. Az eredményhirdetéseket a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a versenyszámok között, a stadionban, hanem azon kívül, az úgynevezett Medalplazában, az esti programok előtt fogják megtartani, így a létesítménybe érkező nézők testközelből is találkozhatnak majd a világ legjobb atlétáival.

 

MTI/Kovács Tamás

 

Jól halad a műszaki átadás-átvétel is

A versenypálya elkészülte mellett elkezdődött a stadion épületének műszaki átadás-átvétele is, a belső kialakítás egyedi és sajátos lesz. A média számára 500 fős sajtópáholyt, egy 110 fős sajtótájékoztató-termet és egy 400 fős sajtóközpontot alakítottak ki. Van az épületben egy fedett, hatsávos futópálya, az aréna épületének kivitelezésével párhuzamosan mindeközben pedig elkészült egy 168 méter hosszú, egypilonos gyalogoshíd - más néven Robinson-híd -, ez biztosít összeköttetést a Csepel területén elhelyezkedő edzőpályával.

 

 

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a létesítményt június közepén családi nap keretében adják át, az első verseny pedig július 7-9-én a magyar bajnokság lesz.

 

Egy komplett szakembergárda felel a határidőre történő megvalósításért

A komplexum az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósul meg, generálkivitelezését a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. végzi, a projekt lebonyolító-műszaki ellenőre pedig a Főber Zrt. és Óbuda-Újlak Zrt. alkotta konzorcium. Kiemelt alvállalkozók a projektről: a WHB Elektro Kft., a Zala Elektro Kft., a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft., a Kanizsai Magasépítéstő Kft., a Graboplan Kft., az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft., a Bayer Construct Zrt., a Gedi Építő Kft, valamint a PBM Mélyépítő Kft. A felsorolt cégek sorát hosszan lehetne folytatni, akiknek rugalmas hozzáállásáért és munkájáért köszönetet mond a generálkivitelező csapat.

A generáltervezési munkálatokat a NAPUR Architect Kft. végezte.

A létesítmény leglátványosabb és egyben kiemelt precizitást igénylő elemeiért a KÉSZ Csoport tagvállalatai, ezen belül a KÉSZ Metaltech Kft. és a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. feleltek. Az acél és a kábeltető szerkezet megvalósításáért a gyártmánytervezéstől a technológiai tervezésen át, egészen a gyártásig és a kivitelezésig pedig a cégcsoport stratégiai partnere, a bim.GROUP felelt.

 

 

A NAK-hoz kapcsolódó gyalogos és kerékpáros híd tervezését a Speciálterv Kft. végezte, a kivitelezését pedig a konzorcium alvállalkozójaként a Hídépítő Zrt. végezte el. Az acélszerkezetek gyártásáért és szereléséért az ACÉLHIDAK Kft. felelt.

A 2023-as atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amit 2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban, illetve az utcai futó- és gyaloglóversenyek miatt Budapest belvárosában rendeznek meg.