Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Ezekkel a lépésekkel folytatódik a budai világörökség megújítása

Ezekkel a lépésekkel folytatódik a budai világörökség megújítása

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market Építő Zrt. konzorciumban végzik el a fővárosi Citadella teljes felújítását. Az uniós közbeszerzési közlönyben szerdán megjelent adatok alapján a nettó 5, 3 milliárd forint értékű második lehívásban főként feltárásokat és falrekonstrukciót végez a két vállalat, valamint új zászlórudat is építenek.

A Citadella várfalakkal zárt területén helyezik el a 6x12 méteres nemzeti zászlót, illetve annak tartószerkezetét. A zászlótartó acél rúdszerkezet csúcsmagassága a helyszíni összeszerelést követően 35 méter.

A kiírás szerint a zászlótartó rúdnak 2022. március 14-ig kell elkészülnie.

Látványtervek: Nemzeti Hauszmann Program

 

A munkák előrehaladásával újabb feltárások váltak lehetővé

A közlönyben megjelent információk alapján a kivitelezési munkák olyan fázisba kerültek, hogy lehetőség van részletesebb feltárásokra.

A feltárások során többek között elvégzik

  • az alapozási sík és faltest meghatározását: az északi és déli parképületek belső homlokzati falainál, a tervezett erődfal átmetszéseknél a meglévő falszerkezet közvetlen környezetében a sziklafelszín, illetve a falak alapozási síkjának meghatározásával összefüggő feltárások célja, hogy a felszín alatt lévő sziklafelszín helyzetét meg lehessen határozni;
  • a támfal és sziklafelszín meghatározását: az északi parképület felszín alatti helyiségeinek hátoldali pozícióiban a falszerkezet és a sziklafelszín kapcsolatának meghatározásával összefüggő feltárások elsődleges célja, hogy a felszín alatti falszerkezetek tervezett injektált vízszintes falzárjának szükséges és kivitelezhető magassági síkja meghatározható legyen, ami befolyásolja a vízszigetelés műszaki tartalmát;
  • a padlósüllyesztés lehetőségének meghatározását: az északi parképület belső udvarában, valamint a felszín alatti, a volt istálló épületben, a tervezett padlósüllyesztések területén, a sziklafelszín meghatározásával összefüggő feltárások célja, hogy a felszín alatt lévő sziklafelszín helyzetét meg lehessen határozni, amely befolyásolhatja a padlósüllyesztés műszaki tartalmát.

 

Falrekonstrukció során újjáépítik a vörös mészkő fedlapokat

Az erődfalak kőszerkezete a hosszú időn át tartó nedvesség és sóterhelés hatására kiterjedt felületen mállásnak indult, valamint az előzetes diagnosztikai vizsgálatok alapján a szilárdsága is csökkent.

A restaurálás során megtörténik a felületek letisztítása, a kalcit és gipsz kicsapódások eltávolítása, a gyenge mállott részek leszedése.

A jelenleg elkészült, már szivárgóval a talajból érkező nedvességtől és sóterheléstől mentesített részeken a felület ideiglenes sólekötő vakolatot kap, melyet később eltávolítanak. Újraépítik a tardosi vörös mészkő fedlapokat, melyeket új elemekkel pótolnak.