Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Fontos állomásához érkezett Buda legnagyobb campuszfejlesztése

Fontos állomásához érkezett Buda legnagyobb campuszfejlesztése

A Budapest tíz legértékesebb folyamatban lévő építési projektje között szereplő Koltai Jenő Sportközpont építése elérte legmagasabb pontját – derült ki az ünnepélyes bokrétaavatáson.

Fotók: Ladjánszki Máté / magyarepitok.hu

Az eseményen részt vett: Dr. habil. Sterbenz Tamás - a Testnevelési Egyetem rektora; Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos - a fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke; Dormán József - a ZÁÉV vezérigazgatója; Deák Gábor - a ZÁÉV elnöke; Sárfalvi Péter - helyettes államtitkár; valamint Genzwein Ferenc - aTestnevelési Eegyetem kancellára is.

Ahogy azt korábban megírtuk: Buda legnagyobb campusfejlesztésének második üteme, a Testnevelési Egyetemhez tartozó sportpályák és multicsarnok építése a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósul meg a főváros XII. kerületében lévő Csörsz utcában.

A területen helyet kap majd:

  • egy 400 méteres, 8 sávos szabadtéri atlétikapálya beépített sportszerekkel, ugrópályával, sportvilágítással és emelkedő futósávval,
  • egy 66 x 105 méteres, NB1-es méretű műfüves futballpálya 200 fős lelátóval,
  • valamint két kültéri teniszpálya is.

Ezen felül a campus része lesz még egy 1500 fős mobil lelátóval rendelkező multifunkcionális csarnok, amely kézi-, kosár- és röplabda, valamint torna gyakorlására és versenyfunkcióra egyaránt használható lesz majd.

 

Egy speciális kerítés is a projekt része

A beruházásban különleges tervezési elemként szerepel a BAH-csomópont felőli speciális kerítés, mely a kolonád nevet kapta. A kolonád egy hullámzó íves határoló motívum, mely lendületével a BAH-csomópont forgalmára reflektál.

A kolonád egyben egy helyenként 6 méter magas támfal is, melynek a tereppel való csatlakozása folyamatosan változik. Az elem tervezése során a TSPC szakemberei a BIM-technológiát használták.

A megrendelő Testnevelési Egyetem a sportpályák fejlesztésénél kiemelt szempontként jelölte meg, hogy a campus létesítményei alkalmasak legyenek fogyatékkal élő hallgatóik oktatására is, így támogatva akár a paralimpiai felkészülést.