Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Hamarosan elkészül a Nemzeti Atlétikai Stadion szerkezete

Hamarosan elkészül a Nemzeti Atlétikai Stadion szerkezete

Márciusban számolt be lapunk utoljára az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. (ÉPI) Nemzeti Atlétikai Stadionnál folyó munkájáról. A Budapesten épülő új atlétikai stadion fő kivitelezője a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium. A szerkezetépítés feladatait három cég látja el, az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft.-n kívül jelen van még a Bayer Construct Zrt. és a Gedi Építő Kft. is, mint szerkezetépítők. A projekt lebonyolító – műszaki ellenőre a Főber Zrt.- Óbuda-Újlak Zrt. konzorcium.

Márciusi információink szerint nyolc dilatáció monolit szerkezet építése valósul meg június végéig. Lapunk utánajárt, a Rákóczi híd és a Csepel-sziget északi csücske közötti területen dolgozó szakkivitelező ÉPI, hol tart jelenleg ezekkel a munkálatokkal.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A zárófödém hamarosan elkészül

Hidvégi Róbert létesítmény főmérnök elmondta, ​az első két dilatációt – a 9.-et és a 10.-et - határidőre április végére, illetve május elejére elkészítették. A 2. és 3. egységek pedig szintén határidőre, vagyis június 20-a körül készültek el.

A jelenlegi munkákról a főmérnök hozzátette, időközben az acéltetőt tartó, indító zömök tervei kialakultak, amiknek a fogadószerkezeteit nagyon pontosan be kellett építeni az üzemi szint födémgerendájába.

A zöm a födém tetején lévő "felépítmény", 40 centiméter vastag, zongora alakú vasbeton, tele betonacéllal, amiről a tetőt tartó acél oszlopok fognak indulni. Az oldal- és függőleges irányú erőket ezek adják át a födémnek

– magyarázta az ÉPI munkatársa.

„A 9-10. dilatációkban a fogadószerkezeteket fejezzük be, míg a 2-3.-ban a zárófödém készítése és befejezése valósul meg” – fűzte hozzá. Ezt követi a 2-3. egységekben a zömök elkészítése, illetve az elkészült szerkezetek kizsaluzása.

A pontosság nélkülözhetetlenül fontos

Az indító acélszerelvény, valamint a vele összeépülő indító zöm pontossága és elképesztően bonyolult betonacél-szerelése kihívást jelent a szerkezetépítő szakembereknek. A zárófödémek június 18-ával bezárólag elkészültek, ezenkívül hátra vannak még az attikák, valamint a zömök építése – tette hozzá Hidvégi Róbert.

A főmérnök továbbá kihangsúlyozta, a műszaki kollégák, és a fizikai állomány pontos, szakszerű munkája nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg.

A létesítmény a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megvalósításában jön létre, a korábbi ipari területet hasznosítva. A stadion a 2023-ban Budapesten megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokság helyszínéül szolgál majd; 14 ezer férőhelyes lelátóval alakítják ki, amit további 22 ezer ülőhelyes mobil lelátó egészít ki.