Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Így fog kinézni az újjáéledő Citadella - látványtervek

Így fog kinézni az újjáéledő Citadella - látványtervek

Legutóbb télen írtunk a fővárosi Citadella újjászületésének projektjéről, amikor a kivitelezőkről adtunk számot: mint közöltük, a főváros látképére jelentős befolyással bíró beruházást a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market Építő Zrt. végzi el. A Várkapitányság Nonprofit Zrt. megbízásából megvalósuló fejlesztés során teljesen újjászületik az évtizedek óta leromlott állapotú erőd, mely a Gellért-hegy tetején áll.

 

Látványtervek: Nemzeti Hauszmann Program

Mivel a Citadella állapota több mint egy évszázada folyamatosan romlik, és a XX. század fővárosi fegyveres összetűzései során ma is jól látható sérüléseket szenvedett az épületkomplexum, így jelentős az elvégzendő feladatok köre.

 

Átjárható, természetközeli Citadella díszíti majd a fővárost

 

 

Most a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán jelentek meg látványtervek és tájékoztató a nagyszabású projekt menetéről. Ebből kiderül: 2022-ig elvégzik az erőd külső falainak rekonstrukcióját és a belső udvarának rendbetételét.

A munkálatoknak köszönhetően a zöldfelület a másfélszeresére, 20 000 négyzetméterre nő a megújuló Citadellán.

 

 

Mindemellett az erődfalon belül egy új, több mint 6000 négyzetméteres közpark lesz, amelyben tó, kávézó és egy 35 méter magas magyar zászló is várja majd a látogatókat. Az erődön több helyen új átjárókat is nyitnak majd, így átjárhatóbb és természetközelibb lesz, mint korábban – írják.

 

Az ágyútoronyra is nagy figyelmet fordítanak

Kiderül még: az erőd keleti oldalán egy látványos lépcsősort alakítanak ki, aminek segítségével a látogatók a Szabadság-szobor felől könnyen megközelíthetik az erődöt. Új kilátóteraszok is létrejönnek, ahonnan a Citadellára látogatók a jövőben élvezhetik majd panorámát.

 

 

A fejlesztések második ütemében, az ágyútoronyban több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos, vonzó és inspiráló állandó kiállítás készül a Szabadság Bástyája címmel. A kiállítás 2023-ban lesz majd látogatható.