Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Már a bokrétaavatónál tart a nagyszabású egyházi beruházás Zalaegerszegen

Már a bokrétaavatónál tart a nagyszabású egyházi beruházás Zalaegerszegen

Péntek délelőtt megtartották a zalaegreszegi Mindszentyneum bokrétaünnepségét. A múzeum és zarándokközpont funkciót betöltő épületet a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezi a Göcseji Múzeum mellett, annak új szárnyaként. A szerkezetépítés feladatait alvállakozóként a CLC-Construct Kft. látja el.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A tervezés és műszaki ellenőrzés feladatkörökben a TSPC Kft. segíti a projektet. A Mindszenty József bíborosnak és a kommunista diktatúra egyházüldözése áldozatainak emléket állító komplexum zöldmezős beruházásban közel 8,3 milliárd forintból valósul meg. 


A restaurátorok és a pedagógusok is külön teret kapnak

A Modern Városok Program keretében megépülő Mindszenty Múzeum több mint 1200 négyzetméteres alapterülettel készül el; a pince mellett három további szintet, valamint tetőteret kap. Az új épületben az állandó és időszaki kiállításoknak új kiállítóterek, valamint irodák jönnek létre. Emellett többek közt

  • egy 120 fős konferenciaterem két kisebb teremmel,
  • múzeumpedagógiai terem,
  • gyermekfoglalkoztató, 
  • ajándékbolt, kávézó és tetőterasz,
  • valamint restaurátorműhelyek is helyet kapnak.


A hit megtartó ereje történelmi jelentőségű 

A pénteki bokrétaavatón az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is részt vett. Azbej Tristan úgy fogalmazott, Mindszenty József nyomán és vele együtt "mi is hiszünk a kereszténység nemzetmegtartó erejében, mert éppen ennek köszönhető, hogy nemzetként túléltük az elmúlt ezer év viharait." 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szintén azt hangsúlyozta, hogy a keresztény értékeket manapság nagyon sok támadás éri. Lehet, hogy "már nem is lennénk itt", ha nem lettek volna olyan emberek, mint Mindszenty, márpedig csak "akkor maradhatunk fenn", ha meg tudjuk védeni a keresztény, konzervatív értékrendünket. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Göcseji Múzeumhoz csatlakozó új intézmény nemcsak az egykor apátplébánosként Zalaegerszegről induló Mindszenty József zalaegerszegi éveinek, hanem a kommunista egyházüldözés áldozatainak is emléket állít.