Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Négycsillagos szálloda épül a kaposvári fürdő mellett: kihirdették a nyertes kivitelezőt

Négycsillagos szálloda épül a kaposvári fürdő mellett: kihirdették a nyertes kivitelezőt

Nagyszabású szállodaberuházás veszi hamarosan kezdetét Kaposváron: a Virágfürdő és a Csik Ferenc Versenyuszoda közvetlen szomszédságában épül majd fel a somogyi megyeszékhely legújabb négycsillagos szállodája, amely a gyógyfürdővel is közvetlen összeköttetésben lesz - derült ki az uniós közbeszerzési adatokból, amelyben kihirdették a nyertes kivitelezőt is.

A fejlesztés kiemelt célja, hogy bővüljenek Kaposvár minőségi szálláshely lehetőségei, ezáltal Kaposvárt a 30 legjobb turisztikai célpont közé emeljék. 

Emellett a sportturizmus erősítésében is jelentős szerepet játszhat majd az új létesítmény: a jövőben úszó Európa-bajnokságot is szerveznének a megyeszékhelyen, továbbá kedvezően hat majd a fürdő forgalmára is.

A 4 csillagos, 120 szobával rendelkező létesítményt Magyarország legnagyobb vidéki szállodalánc hálózata, a Hunguest Hotels üzemelteti majd, ahol 50 ezer vendégéjszakára számítanak évente, valamint több mint 70 új munkahelyet is teremt majd a térségnek. A beruházást Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából, a Singer Design generáltervezésében, a ZÁÉV Építőipari Zrt. fogja kivitelezni, több mint nettó 12,96 milliárd forint értékben.
 

Forrás: Singer Design - Látványterv a leendő hotelről

 

Több ezer négyzetméteres lesz a számos funkciót ellátó főépület

A közbeszerzésből kiderül, a szálloda helyén elbontják a fürdőt kiszolgáló építményeket, amelyek funkcióit az új épületek fogják ellátni a jövőben. A munkálatok emellett kiterjednek a 173 négyzetméteres szezonálisan működő büfé épületének az elbontására is, amely helyén egy új, 4 db üzletből álló, fogyasztó térrel együtt összesen 430 négyzetméteres szezonális használatú épületet hoznak létre a szakemberek.

A 8737 négyzetméteres ötszintes új szállodaépület tartalmazni fog 5 felvonót, továbbá a 120 vendégszoba mellett rendelkezni fog 1 db 150 fős, és 2 db 40 fős konferenciateremmel is.

A wellness részlegen különböző medencéket is kialakítanak, köztük található lesz majd 1 db merülő medence, 1 db élménymedence, 2 db szauna és 1 db gőzkabin is. Ezzel együtt egy 500 adag kapacitású főzőkonyha és egy 146 fős étterem is részét képezi majd az épületnek.

 


Új helyen lehet majd belépni a szabadtéri strand területére

A munkálatok emellett kiterjednek a jelen előírásoknak megfelelő, modern gépészet és villamosság kiépítésére is.

A nyertes kivitelező feladatát képezi többek között az épület informatikai, telefon és TV hálózatának, valamint a behatolásvédelmi rendszerének a kiépítése is, de ezzel együtt korszerű audio-vizuális rendszer, kamerás megfigyelő rendszer, beléptető rendszer, továbbá a szállodához és az élményfürdőhöz kapcsolódóan egyaránt, tűzjelző rendszer, hő- és füstelvezetési rendszer és automatika is kiépül.

A kiírásban felhívják a figyelmet arra is, hogy az élményfürdő és a szálloda közé készülő beléptető kapukat (az összekötő hídra és a szabadtéri strand bejárathoz telepített beléptető) a Virágfürdő SEAWING típusú rendszerébe is integrálni kell a két intézmény közötti elszámolás érdekében.

Ennek érdekében a meglévő 5 négyzetméteres nyári pénztárt és beléptető kapukat helyezik át a Virágfürdő által meghatározott helyre.