Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Pincétől a padlásig megújul a nagy múltú fővárosi intézmény egyik szárnya

Pincétől a padlásig megújul a nagy múltú fővárosi intézmény egyik szárnya

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) fővárosi Karolina úti épületének fejlesztésére vonatkozó közbeszerzés nyertesét. A közel 4,6 milliárd forint értékű projekt kivitelezését a ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi el.

A hirdetmény szerint

  • a felújítás és átépítés az A épületszárny földszinti területének bizonyos részeit érinti;
  • a C épületszárny teljes felújítást kap a pincétől 4. emeletig bizonyos részek kivételével és a tetőtéri szint átépítésével.

A felújítással és átépítéssel érintett épületrészek nettó alapterülete összesen mintegy 6944 négyzetméter.

A magasépítési feladat tartalmazza az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek felújítását is, továbbá vízköddel oltó rendszer (tűzoltási technológia, amely során speciális szórófejek permetezik szét az oltóvizet, így annak teljes felülete a finom cseppméret miatt megsokszorozódik, a keletkező vízgőz pedig megakadályozza a tűzfészek oxigén utánpótlását, továbbá tűzfészek környezete hatékonyan és azonnal lehűl - a szerk.), valamint orvosi gáz rendszer kiépítését is. A kivitelezési munkákat a kórház folyamatos, zavartalan működése mellett kell végezni.

Az intézmény munkája hozzájárul a hazai sportsikerekhez

A korábbi Sportkórház a Testnevelési Egyetem nagyszabású beruházása miatt 2017 nyarán költözött az Alkotás útról a szintén Budán található Karolina útra. Az intézet története a Magyar Vöröskereszt, akkori nevén a Magyar Szent Korona Országainak Vöröskereszt Egyletének megalakulásáig, 1881. május 16-ig nyúlik vissza.

Az Alkotás utcai kórház építése 1882 októberében kezdődött, és közel két év alatt be is fejeződött. 1884. október 19-én ünnepélyes keretek között I. Ferenc József avatta az épületeket a Vöröskereszt Erzsébet Kórházává.

1990 óta a kórház hivatalos neve Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI).

A hazai sportegészségügy egyetlen országos intézményeként feladatai közé tartozik:

  • az edzőtáborok és az olimpiai központok sportorvosi biztosítása, szakmai felügyelete, az ott történt sérülések ellátásának biztosítása;
  • az olimpiai és nem olimpiai sportágak válogatott, utánpótlás válogatott kerettagjainak felkészülésével összefüggő emelt szintű szűrővizsgálatok szervezése, testösszetétel meghatározással és dietetikai tanácsadással, valamint a kiszűrt esetek gondozásának nyomon követése, sportorvosi szempontból monitoringja;
  • a teljesítmény-élettani laboratórium vizsgálataival kapcsolatos feladatok ellátása (legális teljesítményfokozás elősegítését biztosító módszerek kidolgozása, a maximális teljesítőképesség vizsgálata).