Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Szekszárdi tudásközpont: több kilométer hosszú állványrendszeren elektronikusan mozognak majd a levelek

Szekszárdi tudásközpont: több kilométer hosszú állványrendszeren elektronikusan mozognak majd a levelek

A munkaterület átadásával megkezdődött a tudásközpont építése Szekszárdon– derül ki a BMSK Zrt. közleményéből. Az interaktív könyvtárnak és levéltárnak helyet adó épületet 2023. első negyedévében adják át Ahogy azt korábban már megírtuk: a projekt a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Az egykori honvédségi laktanya helyén épülő tudásközpontot a Modern városok program keretében tervezték, a kormány 2021. augusztus 4-ei határozata szerint a beruházásra a költségvetés 7,3 milliárd forintot biztosít.

A közel 3600 négyzetméter alapterületű központ több mint kéthektárnyi területen készül el.

A háromszintes épületben 1787 négyzetméteren előadó- és oktatótermeket, könyvtárat alakítanak ki, továbbá közösségi tér is készül. A levéltár egy 778 négyzetméteres kétszintes raktárban kap helyet, ahol elektronikusan mozgatható állványrendszeren közel 3000 méter hosszan lehet dokumentumokat elhelyezni.
 

5200 négyzetméternyi zöldfelületet is kialakítanak

Az akadálymentesített, L alakú épület egy központi aulához kapcsolódik, amelyből megközelíthető lesz egy legalább 200 látogató befogadására alkalmas rendezvényterem, egy kávéház és a gyermekkönyvtár. Az intézmény körül 5200 négyzetméter zöldfelületet hoznak létre.

Az intézményben helyezik majd el a jelenleg négy helyen működő Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár 364 ezer dokumentumból álló gyűjteményét és a Tolna Megyei Levéltár szintén négy telephelyen tárolt iratanyagát is. Az ingatlanon 62 felszíni parkolót és 30 kerékpár tárolót helyeznek el. Továbbá az épület tetőfelületére 3×152 darab napelem panelt is terveznek, összesen 150 kWp teljesítménnyel.