Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Tizenöt sportágnak otthont adó terekkel épült fel Budapest új sportcsarnoka

Tizenöt sportágnak otthont adó terekkel épült fel Budapest új sportcsarnoka

A fővárosi Rákosmente új sportcsarnokkal bővült, miután átadták a ZÁÉV Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében megvalósult Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont (RSR). A fejlesztésben a tervezési programot, a projekt előkészítést, a generáltervezést és a költségszakértést az Óbuda Group végezte. 

Fotók: Láng Péter/magyarepitok.hu

A 17. kerületi beruházásban 6000 négyzetméteres, kétszintes multifunkcionális sportcsarnok jött létre a Néppark szomszédságában több mint 11 milliárd forintos kormányzati forrásból.

A létesítmény egyszerre lesz alkalmas a verseny- és tömegsport, valamint egyéb rendezvények – koncertek, kiállítások, konferenciák – befogadására is. A csarnok egyediségét többek közt az adja, hogy 15 teremsportág gyakorlását és programjainak lebonyolítását biztosítja, akár nemzetközi versenyek megrendezését is.


A meglévő infrastruktúra már nem volt képes kielégíteni az igényeket

Az épületben két teljes értékű kézilabdapályára osztható nagytermet alakítottak ki, amely hazai és nemzetközi szabványoknak is megfelel. A küzdőtér hátsó fali részén mászóterem készült, az épületben fitneszzóna is helyt kapott. A létesítmény 1200 fős mobil lelátóval, valamint egy 306 üléses fix vasbeton lelátóval épült meg.

A fejlesztést korábbi sajtóhírek szerint az indokolta, hogy a 17. kerületben több mint 20 sportág képviseletében több mint 50 sportegyesület működik, de az egyesületek közül pusztán öt rendelkezik kisebb sportlétesítménnyel. Ugyanakkor a kerületben élők száma évről évre növekszik, az átlagéletkor pedig folyamatosan csökken, és a sportolással kapcsolatos igényeket a meglévő infrastruktúra már nem volt képes kielégíteni.


A beruházásban nagy érdemei vannak az egykori polgármesternek

Az átadó ünnepségen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, egy 23 éves út végére értek, hiszen először 1999-ben született önkormányzati döntés arról, hogy Rákosmentének sportcsarnokra van szüksége. Kiemelte: a központ létrejötte nagy részben a 2019-ben elhunyt kerületi polgármesternek, Riz Leventének köszönhető.    

Horváth Tamás, a kerület polgármestere mérföldkőnek nevezte a régóta várt központ megnyitását a XXI. századi Rákosmente életében. Dunai Mónika (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a helyiek nagyon vártak erre a napra, mégis óriási hiányérzetük van, mert nem köszönthetik személyesen Riz Levente korábbi polgármestert, akivel hosszú időn át számtalan közös sikerben volt részük Rákosmentén, Rákosmentéért.   

Az átadás alkalmából egész napos családi- és sportnapot tartottak a központban, kézilabda-mérkőzéssel, futó- és kerékpárversennyel, interaktív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal.