Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Több ezer fő vette birtokba a világbajnokság előtt a Nemzeti Atlétikai Központot

Több ezer fő vette birtokba a világbajnokság előtt a Nemzeti Atlétikai Központot

Az ország minden szegletéből érkeztek amatőr és profi sportolók, érdeklődők, családok, baráti társaságok, pihenni vágyók, valamint az építészet szerelmesei, hogy birtokba vegyék Magyarország legújabb sport és szabadidőparkját – írja az Index a Nemzeti Atlétikai Központ ünnepélyes június 17-i nyitónapi eseményéről.

A nagyszabású építkezés eredményeként átadott komplexumot, melynek kivitelezéséről folyamatosan beszámoltunk, több ezer résztvevő vehette birtokba egy családi nap keretében, mintegy két hónappal az augusztus 19-én kezdődő világbajnokság előtt.

 

 

Ezeken a pályákon világsztárok fognak versenyezni heteken belül

A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében megvalósult látványos sport- és szabadidőközpontban a nyitónapon szervezett futóversenyeken azon a speciális, különleges borítású futópályán próbálhatta ki atlétikai képességeit a nagyközönség, melyen a világsztárok is versenyeznek majd az atlétikai vb-n. Szintén kipróbálhatták azokat a játékos atlétikai eszközöket is, amelyekkel a világbajnokság idején is találkozhatnak majd a családok a parkban.

Az atlétikai világbajnokság a világ harmadik legnagyobb sporteseménye. Miután augusztusban a rendezvénynek otthont ad az új komplexum, a nagyközönség használhatja majd többek között szabadidős célokra is.

Az érdeklődök a stadionban nemcsak 100 méteres síkfutásban próbálhatták ki magukat, hanem a 2,3 és 4,5 kilométeres futóversenyekben is, melyek szintén érintették a létesítmény belső versenypályáját, illetve az útvonaluk a teljes szabadidőparkot is bejárta.

 

 

A profi és az amatőr sportolók is új otthont kaptak

„A páratlan létesítmény, az évszázados magyar atlétika méltó otthona, amely egyúttal egy olyan szabadidő- és sportközpont lesz a világbajnokság után, amely mindenki számára nyitva áll, ahol a profik mellett az amatőr sportolók és a kikapcsolódni vágyók is otthon érezhetik magukat, ahova a vb után a mindennapokban is visszatérnek majd” – emelte ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa.

Az államtitkár köszönetet mondott Ferencz Marcel tervezőnek, a kivitelező ZÁÉV-Magyar Építő konzorciumnak és a megvalósításban részt vevő dolgozóknak is.

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy szándékosan nem hagyományos, öltönyös átadót akartak szervezni, hanem egész napos fesztivált a családok és az amatőr sportolók számára. Ennek megfelelően a lelátók meg is teltek, a hangulat pedig már előrevetítette az egy hónap múlva esedékes nemzetközi versenyét is.

 

Átadták a váltóbotot

 

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa (b) átveszi a megnyitást jelképező stafétabotot Schriffert Pétertől, a kivitelező konzorcium és egyben a ZÁÉV Zrt. projektigazgatójától

 

A megnyitó zárásaként Schriffert Péter, a kivitelező konzorcium és egyben a ZÁÉV Zrt. projektigazgatója egy váltóbotot átnyújtva jelképesen is átadta a létesítményt Schmidt Ádámnak, ő pedig egyből továbbadta azt Baji Balázs vb-bronzérmes korábbi gátfutónak és Takács Boglárkának, a női 100 és 200 méter országos csúcstartójának. Utóbbi a versenyzők és a sportkedvelők nevében köszönte meg a vadonatúj atlétikai központot és arra kérte a hazai sportrajongókat, hogy minél többen szurkoljanak majd nekik a helyszínen a vb-n.

 

Árvai Péter, a ZÁÉV Zrt. projektvezetője, Schriffert Péter, a ZÁÉV Zrt. projektigazgatója és Balás Ákos, a Magyar Építő Zrt. projektigazgató-helyettese (b-j)

Az eseményen szintén személyesen képviselte még a konzorciumot Balás Ákos, a Magyar Építő Zrt. projektigazgató-helyettese és Árvai Péter, a ZÁÉV Zrt. projektvezetője is. Schiffert Péter és a két építőipari vezető szakember is végigfutotta a nyitófutamot és szintén ott voltak a célszalag átszakításnál is.

A szervezők tájékoztatása szerint 15 ezren vettek részt a megnyitó programjain. Több mint ötezren neveztek a futóversenyekre, amelyek különböző távokon haladtak a szabadidőpark területén, a befutó pedig a stadion versenypályáján volt. Kétezren a különleges épületre is kíváncsiak voltak és szervezett bejárásokon ismerhették meg az új atlétikai létesítményt.

 

A megvalósításban számos magyar cég szakemberei vettek részt

A vb ideje alatt 40 ezer főt befogadó, később 15 ezer férőhelyessé váló aréna projektje az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósul meg, a generálkivitelezését a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. végezte. A projekt lebonyolító-műszaki ellenőre a Főber Zrt. és Óbuda-Újlak Zrt. alkotta konzorcium, a generáltervezést a NAPUR Architect Kft. végezte. Az építmény központi struktúrájának tervezését, gyártását és szerelését, valamint az acél kábeltetőszerkezet helyére emelését a KÉSZ Csoport tagjaként a KÉSZ Metaltech Kft. és a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. kivitelezte. Az acél és a kábeltető szerkezet tervezéséért, gyártásért és kivitelezéséért a cégcsoport stratégiai partnere, a bim.GROUP felelt. A NAK mellett megépült Robinson hidat a konzorcium alvállalkozójaként a Hídépítő Zrt. építette a Speciálterv Kft. tervei alapján. Kiemelt alvállalkozóként a WHB Elektro Kft., a Zala Elektro Kft., a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft., a Kanizsai Magasépítéstő Kft., a Graboplan Kft., az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft., a Bayer Construct Zrt., a Gedi Építő Kft, valamint a PBM Mélyépítő Kft. vett részt a munkákban.