Állásajánlatok

A Vállalatunk a napjaink és az ország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő építőipari kivitelező nagyvállalata. Munkavállalóinknak izgalmas és kihívásokkal teli munkakörnyezetet kínálunk, fejlődési és kiemelkedési lehetőségekkel.

megnézem

Több mint száz éves klinika kap bővítést és felújítást Pécsett

Több mint száz éves klinika kap bővítést és felújítást Pécsett

Péntek délelőtt letették a Pécsi Tudományegyetem legújabb fejlesztésének az alapkövét: a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. fejlesztésében mintegy 2,8 milliárd forint állami támogatásból Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot és családbarát szülészetet alakítanak ki. A központ a tervek szerint a jövő év elejére készül el.


Ezt tartalmazza központ teljes felújítása és kibővítése

A pecs.hu korábbi híre szerint a projekt során 660 négyzetméternyi új építésű terület valósul meg a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika mesterséges megtermékenyítést szolgáló Reprodukciós Központjában. Emellett átépítik és korszerűsítik a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika épületegyüttesének több mint 1000 négyzetméternyi területét. A több mint százéves klinika déli homlokzatának rég várt teljeskörű felújítása is megvalósul.

A Reprodukciós Központ teljes felújítása és kibővítése során tágas, modern fogadóteret alakítanak ki, és duplájára emelik a jelenlegi ágylétszámot. Családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket hoznak létre.

A fejlesztésnek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel ellátott, kibővített laboratóriumokban zajlik majd. Emellett a klinika kutatási tevékenységét végző önálló kutató laboratóriumát is kialakítják.

Megújul az összes szülőszoba, az intenzív osztály és a császármetszés utáni édesanyák megfigyelésére szolgáló kórtermek is. Ugyancsak teljes egészében korszerűsítik a gyermekágyas osztályt, melynek igen fontos része a kismamák kényelmét szolgáló légkondicionáló berendezés beépítése.


Komoly támogatást kapnak a meddőséggel küzdő házaspárok

A pénteki eseményen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is részt vett. A tárcavezető hangsúlyozta, a meddőség 150-160 ezer házaspárt érint Magyarországon. "A családbarát magyar kormány az infrastrukturális beruházásoktól a műszerek beszerzésén át a legújabb ismeretek gyakorlatba ültetésével bezárólag mindent megtesz, hogy segítsen rajtuk" - tette hozzá.

Hoppál Péter (Fidesz), Baranya 2-es számú választókerületének a választásokon újra induló országgyűlési képviselője közölte: "elképesztő bérfejlesztés és fantasztikus infrastrukturális fejlesztések történtek" az egészségügyben az elmúlt tíz évben. Kővári János, Baranya fenntartható városfejlesztésért felelős biztosa közölte: a PTE egészségügyi fejlesztései is bizonyítják, hogy a magyar kormánynak az egyik legfontosabb prioritás az egészség megőrzése, az élet védelme.